Dead Man Walking

Dead Man Walking

Af Jake Heggie

Denne forestilling spiller ikke længere - se aktuelle forestillinger her

En nonne korresponderer med en dødsdømt dobbeltmorder, der beder søsteren opfylde sit sidste ønske.

Louisiana, USA i 1980’erne. To teenagere på date bliver overfaldet. Drengen likvideres med et nakkeskud, og pigen voldtages, før hun dolkes ihjel.

Nogle år senere bliver nonnen Sister Helen kontaktet af Joseph De Rocher, en fange på dødsgangen i et af USAs strengeste fænglser. Han er dømt til døden for mordene på de to teenagere. Han insisterer på sin uskyld og beder Sister Helen tale hans sag - og om at være hans åndelige vejleder til det sidste, hvis hans sidste appel slår fejl.

Sister Helen møder stor modstand fra sine kollegaer, fængselspræsten og de myrdede teenageres forældre. For hvordan kan hun omgås en bestialsk morder, der nægter at indrømme sin skyld?

Operaen er baseret på bogen Dead Man Walking af den amerikanske nonne Søster Helen Prejean. Bogen handler om hendes arbejde med dødsdømte og hendes kamp imod dødsstraffen i USA. Bogen blev filmatiseret i 1995 med Susan Sarandon og Sean Penn i hovedrollerne.

Jake Heggie er en af Nordamerikas mest spændende og efterspurgte komponister. Debuten Dead Man Walking vakte stor opmærksomhed ved urpremieren i 2000. Den regnes i dag for en af vor tids operaklassikere.

Dead Man Walking synges på engelsk med danske overtekster.

Få en gratis introduktion til forestillingen. Mød op i Operaens foyer 30 minutter før forestillingens start.

NB! På premieredagen er der en særlig introduktion 75 minutter før forestillingens start.


Forventet varighed: 3 time(r)

inkl. en pause24.01.2017 - 11.03.2017

Info til skoler

Der kan købes skolebilletter til generalprøven på denne forestilling. Brug dit skole-login for at se spilledatoen og booke billetter til din klasse. Har du ikke et skole-login, så læs mere om, hvordan du bliver oprettet her.

Målgruppe: Ungdomsuddannelse

GALLERI

I tvivl om, hvilken forestilling du skal se?