Macbeth

af Giuseppe Verdi

★★★★★★ Magasinet KBH
★★★★ CPH Culture

Hvor langt vil du gå for at nå dit mål? Myten om det grusomme fyrstepar vækkes til live i Verdis skæbneopera om grænseløs, menneskelig sult efter magt

I sin opsætning af Verdis opera lader den britiske operainstruktør Benedict Andrews parforholdet mellem det magtsyge ægtepar sætte scenen for en fortælling om at tage skæbnen i egne hænder.

Verdi var fascineret af Shakespeares barske drama om skæbnens magt, og han følger ligesom Shakespeare sine figurer helt ned i afgrundens dyb. Dramaet forstærkes i operaen af den skæbnesvangre musik, der driver handlingen ubønhørligt frem mod den endelige katastrofe.

Elsker du Shakespeare, bør du opleve Verdis Macbeth. Opsætningen er både moderne og mytisk med stænk af det overnaturlige. Scenografien er enkel, men forførende flot med rene linjer og masser af lyseffekter.

Verdi var livet igennem fascineret af Shakespeares værker. Macbeth var den første af tre Shakespeare- inspirerede operaer fulgt af Otello og Falstaff.

Macbeth synges på italiensk med danske overtekster.

Med en billet til aftenens forestillingen kan du få en gratis introduktion. Mød op i Operaens foyer 30 minutter før forestillingens start.


Forventet varighed: 2 time(r) og 40 minutter

inkl. en pause13.05.2017 - 10.06.2017

Hør musikken

I skoven samles heksene og forudsiger, at Macbeth meget snart vil stige i graderne (Che faceste? dite su!)
Piero Cappuccilli, Giovanni Foiani, Romano Gandolfi, Orchestra e Coro del Teatro alla Scala di Milano og Claudio Abbado,

Macbeth er blevet konge og hans hustu, Lady Macbeth, byder gæsterne velkomne på slottet (Si colmi il calice)
Shirley Verrett, Orchestra e Coro del Teatro alla Scala di Milano og Claudio Abbado m.fl.

Macduff er på flugt og sværger at hævne mordet på sin hustru og sine børn (O figli, O figli miei...Ah, la paterna mano)
Plácido Domingo, Orchestra del Teatro alla Scala di Milano, Claudio Abbado

GALLERI

Pressen skrev

Smuk og varieret Verdi-musik
...man genkender hurtigt den passionerede og melodiøse Verdi-stil fra denne succesperiode. Det er så smukt og varieret, at man bare får lyst til at flytte ind i orkestergraven under britiske Alexander Joels dirigentstok. 
/Magasinet KBH, 13. maj 2017

Magasinet KBH

I tvivl om, hvilken forestilling du skal se?