Martyriet

Martyriet

Besøg af Cumulus Teatret

Denne forestilling spiller ikke længere - se aktuelle forestillinger her

Ny kammeropera udforsker dilemmaet mellem rollen som familiefar og idealist, der i 1944 kostede digterpræsten Kaj Munk livet.

Digteren og præsten Kaj Munk hyldede den tyske diktator Adolf Hitler lige indtil nazisternes besættelse af Danmark. Besættelsen rystede Kaj Munk og gjorde ham til en af modstandsbevægelsens åndelige ledere. Han blev hentet i sin præstegård d. 4. januar 1944 og henrettet af en SS patrulje.

I Martyriet følger vi Kaj Munk i den sidste tid før hans død. Her glider han længere og længere væk fra familien i sin søgen efter Guds plan med ham, alt imens hans kone Lise forgæves forsøger at fastholde ham til livet.

At vælge martyriet for sin tro er også et brændende tema i dag. Martyriet undersøger, hvad der får et menneske til at ofre sig selv, i en fanatisk overbevisning om troen på en bedre verden. Forestillingen er på den måde en kommentar fra en ikke så fjern fortid i en dansk provins til nutidens store, globale spørgsmål om ideologi, krig og religiøse konflikter.

Kaj Munk synges af prisvindende kontratenor Morten Grove Frandsen (Årets Reumert Talent 2016), og mezzosopran Liv Oddveig Midtmageli lægger stemme til Lise Munk. Den fremtrædende danske komponist John Frandsen har komponeret musikken, og den verdensberømte Bjarke Mogensen leder musikken sammen med den progressive, folkemusikinspirerede gruppe KOTTOS.

Operaen synges på dansk. 

Medvirkende
Kaj Munk: Kontratenor, Morten Grove Frandsen,
Lise Munk: Mezzosopran, Liv Oddveig Midtmageli.

Instruktion: Tine Topsøe
Scenografi: Rebekka Bentzen
Tekst: Vilhelm Topsøe
Musik: John Frandsen
Musikalsk ledelse: KOTTOS med Bjarke Mogensen

Få en gratis introduktion til forestillingen. Mød op i Takkelloftets foyer 30 minutter før forestillingens start.

Urpremiere: Operaen, Takkelloftet 28. januar 2017


Forventet varighed: 1 time(r) og 10 minutter

uden pause28.01.2017 - 04.02.2017

Galleri

I tvivl om, hvilken forestilling du skal se?