Der var engang en sang, der hed Arne

Der var engang en sang, der hed Arne

Syng-med-teater for hele familien af Wikke og Rasmussen

Denne forestilling spiller ikke længere - se aktuelle forestillinger her

Makkerparret Wikke & Rasmussen bag film som Hannibal & Jerry, Flyvende farmor og tv-julekalenderen Julestjerner, inviterer hele familien til syng-med-besøg på Store Scene i  Skuespilhuset

Velkommen hos Arne og hans familie, hvor de synger dagen lang – sammen med jer! Wikke & Rasmussen inviterer alle fra 7 til 97 år til et syng-med-besøg hjemme hos Arne og hans familie. Med sig har de Poul Halbergs orkester, som nok skal få gulvet til at gynge og salen til at synge. Scenograf Maja Ravn skaber rammen om den musikalske rejse ind i Wikke & Rasmussens forunderlige univers.

Gennem hele Wikke & Rasmussens lange karriere har musikken været en uundværlig del af deres film- og tv-produktioner. Glæd jer til et genhør med favoritter som "Brug dit hjerte som telefon", "Jul hele året", "Du er så smuk med havet som baggrund", "Ridder Lykke", "Voldsom Volvo" og mange, mange flere. Alle tekster er af Wikke og Rasmussen, mens musikken er komponeret af Bossy Bo/O.J., Poul Halberg, Stig Kreutzfeldt, Jesper Winge Leisner, Billy Cross, Jonas Krag, Jan Lysdal, Tommy Sebach, Wikke Rasmussen, Bruun/Valbro/Christiansen, Multiman/Cutfather/Joe.

Wikke & Rasmussen begyndte deres danmarkshistoriske kreative univers med tv-serien Robin Hat i 1983 og fortsatte med radiotegneserien i 93 afsnit, Pas på varerne, Arne i 1984-85. Derefter fulgte en række tv-serier, bl.a. Tonny Toupé Show, Sonny Sufflé Chok Show, Søren Kierkegaard Road Show – og siden spillefilm som Russian Pizza Blues, Hannibal & Jerry og Der var engang en dreng – som fik en lillesøster med vinger.

OBS! Der bruges stroboskoplys i forestillingen.


Forventet varighed: 1 time(r) og 10 minutter

uden pause08.01.2017 - 05.03.2017

Info til skoler

Der kan købes skolebilletter til denne forestilling på udvalgte dage. Brug dit skole-login for at se datoer og booke billetter til din klasse. Har du ikke et skole-login, så læs mere om, hvordan du bliver oprettet her.

Målgruppe: 1. - 5. klasse

Galleri

Pressen skrev

Blæst bagover - på den gode måde!
(...) så det er bare om at komme afsted. Hvis du er et barn eller en barnlig sjæl, og har lyst til at mærke glæden boble i maven og blive blæst bagover på den gode måde, så har du fundet den helt rigtige forestilling
/Magasinet KBH,10. januar 2017.

Et shot af humøreliksir
Man skal være gjort af et mærkeligt stof, hvis man ikke nynner lidt med på Brug dit hjerte som telefon, Voldsom Volvo eller Tak skal I ha’!, når man forlader Skuespilhuset efter at have overværet Der var engang en sang der hed Arne. Midt i januarkulden og vinterdepressionen virker forestillingen som et shot af humøreliksir.
/POV International, 12. Januar, 2017.

Farverig og underholdende
Syng-med-teatergenren og hele det finurlige afsæt i børns leg gør forestillingen til en farverig og underholdende tur ned ad barndommens filmhits-gade. Så find familien frem og tag af sted mod Skuespilhusets polstrede sæder.
/Scenekanten 9. januar, 2017

Sødt, sjovt, charmerende, hyggeligt
Det er sødt, sjovt, charmerende, hyggeligt og boblende af livsglæde i Skuespilhuset, hvor Det Kongelige Skuespil byder op til familie-syng-sammen fest i Wikke og Rasmussens farverige univers.
/QX28 9. januar, 2017

Uhyre sangbar
Der var engang en sang, der hed Arne« er charmerende og gedigen underholdning for alle aldre, der i afslappet stil byder indenfor i teatrets verden og trods sit afsæt i nostalgiens memory lane får lavet en tæt, vedkommende og uhyre sangbar forestilling om familier i dag.
/Berlingske 9. januar, 2017

Vellykket og velsyngende
Resultatet er ganske vellykket, især fordi de fire velsyngende skuespillere - Marie Dalsgaard, Rasmus Fruergaard, Stine Schrøder Jensen og Michael Lundbye Slebsager - tydeligvis gerne vil lege med og selv digter masser af scenisk energi og fornøjelig hittepåsomhed ind i de enkelte sange. Rammen er en familie, hvor de fire skiftes til at være far, mor, hunden og drengen Arne, mens tv-og filmhits fra 1980' erne og 1990' erne som "En stor familie", "Onkel Morfar" og "Brug dit hjerte som telefon" brager ud over scenen
/Jyllands Posten, 10. januar, 2017

Sprutter af veloplagthed
Herlige Stine Schrøder Jensen sprutter af veloplagthed, selv når Onkel Morfar behandler hende grimt, og energiske Michael Lundbye Slebsager er øm blandt andet som laber teenagetøs. Marie Dalsgaard og Rasmus Fruergaard beviser ligesom i voksenforestillingen "Højskolesangbogen", at de hører blandt Det Kongelige Teaters bedst syngende skuespillere.
/CphCulture, 10. januar, 2017

Magasinet KBH

POV International

Scenekanten

XQ28.dk

Berlingske

Jyllands-Posten

CPH Culture

I tvivl om, hvilken forestilling du skal se?