Doktor Glas

Af Hjalmar Söderberg

Besøg fra Dramaten i Stockholm

Krister Henriksson, bedre kendt som kriminalkommissær Kurt Wallander i Henning Mankells populære svenske TV-serie, optræder for første gang på Det Kongelige Teater. Det sker, når det psykologiske drama Doktor Glas spiller i Skuespilhuset under teaterfestivalen CPH STAGE i juni måned.

Hjalmar Söderbergs melankolske roman fra sidste århundrede skildrer trekantsdramaet mellem præsten Gregorius, hans hustru Helga og doktor Glas. Han falder i et moralsk dilemma, da Helga involverer ham i hendes plagede ægteskab. "Er det nogensinde tilladt at dræbe for en, som du elsker?", spørger Söderberg provokerende.

Krister Henrikssons og Peder Bjurmans fortolkning havde premiere på Vasateatret i 2006 og var en stor publikum- og anmeldersucces. Efter turné i flere omgange i Norden landede den endelig på Dramaten i 2011, hvor den spillede for udsolgte huse for derefter at blive opsat på Wyndham Theatre i Londons West End.

I 2016 opsatte Dramaten skuespillet i en helt ny fortolkning med ny scenografi og ny musik og lyd. Teksten er fremragende, og med en opdatering og den ældre læge som ser tilbage på sit liv, venter der en stor oplevelse.

Krister Henriksson: Medvirkende
Allan Edwal: Bearbejdning
Peder Bjurman og Krister Henriksson: Iscenesættelse
Peder Bjurman: Scenografi 
Linus Fellbom: Lys
Leif Jordansson: Musik

Spilles på svensk med engelske overtekster


Forventet varighed: 1 time(r) og 20 minutter

uden pause10.06.2017 - 11.06.2017

Denne forestilling er en del af teaterfestivalen CPH STAGE som løber fra den 31. maj til den 11. juni 2017.

Se alle Det Kongelige Teaters forestillinger under CPH STAGE her.

 

GALLERI