Dukkelise

Dukkelise

Ny, grum komedie af Jokum Rohde

Bered dig på gys og nostalgi i fortællingen om to udslidte og sceneliderlige søstre, der vil gøre alt for at eje publikums beundring en gang til

I de gode, gamle dage optrådte den bedårende barnestjerne Dukkelise for fulde huse sammen med sin far. Nu bor hun med sin søster, den fallerede C-filmskuespillerinde Lila Lash i et rædselskabinet af en faldefærdig villa i Sydhavnen. Stor er glæden derfor, da det ringer på døren, og en Frk. Jakobsen fra avisen Vaudeville Nu overbringer den glædelige nyhed, at der venter begge søstre et snarligt comeback til rampelyset. Men hvem er egentlig denne Frk. Jakobsen? Et ondskabsfuldt spil om publikums gunst går i gang.

Tag med ind i barndommens og nostalgiens sært fortættede land, når instruktør Elisa Kragerup krydrer dramatiker Jokum Rohdes mørke, hallucinatoriske universer om familiære magtspil med sange fra en for længst svunden tid.

Dukkelise er sort humor og en danse macabre for to af dansk teaters mest forrygende skuespillere. Kunne du lide Rohdes gådefuldt gribende eventforestillinger Amandaværelset, Har-har-har De set min kone? og Hvem myrdede Regitze Rio, vil du ikke kunne slippe Dukkelise.


Forventet varighed: 1 time(r) og 25 minutter

uden pause31.03.2017 - 27.05.2017

GALLERI

Pressen skrev

International klasse
Et klokkeklart eksempel på, at ny dansk dramatik har international klasse, når det er indpakket i en iscenesættelse, der kører som i smør, tilsat to skuespillere (og en næsten stum pianist), som alle nærmest symbiotisk får alting til at gå op i en højere enhed på grundlag af et stykke dramatik, som er nederdrægtigt godt udtænkt og skrevet.
/Børsen, 7. april 2017

Grum komik og teatersatire
Med Mortensen og Olesen i suveræn match står den på rivaliseringsrivegilde, så det driver af grum komik og teatersatire...
/Politiken, 3. april 2017

Kirsten Olesen er suveræn
Kirsten Olesen er suveræn på et skødeløst plan.
/Frederiksborg Amts Avis, 3. april 2017

6 stjerner til Olesen og Mortensen
En eksemplarisk opvisning i skuespillerens kunst fra to verdenshjørner. 6 stjerner til dem begge for loyalt at gå ind i det univers og kæmpe for at nå ud til os på tilskuerpladserne.
/Kulturkupeen, 2. april 2017

Saftigt scenebekendtskab
Tina Gylling Morten og Kirsten Olesen er et saftigt scenebekendtskab. Gylling Mortensen besidder en skøn statur og kraft i sit spil, og hun smider gerne masser af komik oven i hatten, så der ikke er et øje tørt.
/Out & About, 3. april 2017
Børsen

Politiken

Frederiksborg Amts Avis

Kulturkupeen.dk

Out and About

I tvivl om, hvilken forestilling du skal se?