Helligtrekongersaften eller Hvad I vil

Helligtrekongersaften eller Hvad I vil

Shakespeares desperate komedie om længsel og begær

Anmeldelser

Mmmm. Der er emotionel rus, undertrykt begær, leg med kønnene og desperat forelskelse i Shakespeares erotiske komedie

Efter et voldsomt skibbrud kastes den unge kvinde Viola op på en ukendt kyst i landet Illyrien. Knust af sorg over tabet af sin tvillingebror, som hun tror druknet, forklæder hun sig som mand. Under navnet Cesario bliver hun tjener for hertugen Orsino og må undertrykke sin øjeblikkelige forelskelse i ham, da hun får opgaven at være budbringer for hans bejlen til grevinden Olivia. Skæbnens ironi vil, at grevinden efterhånden forelsker sig mere og mere i Cesario - Viola i mandetøj.

Forfalskede breve skifter hænder, duellanter trækker blankt, og forvirringen er total i det følelsesorgie, som Violas forklædning frembringer.

Var du forelsket i sidste sæsons kærlighedsklassiker Romeo og Julie, kan du roligt glæde dig til Reumert-nominerede Therese Willstedts take på Shakespeareklassikeren. Den unge, svenske instruktør stod bag Døden. i Det Røde Rum i sæson 14/15 og vender nu tilbage som husinstruktør på Det Kongelige Teater efter at have instrueret i både Frankfurt og Köln.

*Iscenesættelsen af Therese Willstedt er pga. sygdom færdiggjort af Thomas Bendixen og Morten Kirkskov


Forventet varighed: 2 time(r) og 30 minutter

inkl. en pause17.02.2017 - 09.06.2017

Denne forestilling er en del af teaterfestivalen CPH STAGE som løber fra den 31. maj til den 11. juni 2017.

Se alle Det Kongelige Teaters forestillinger under CPH STAGE her.

 


Bikubenfonden støtter Skuespillet, Eventministeriet og Corpus samt udviklingen af Det Kongelige Teater generelt.

Galleri

Bonusinfo

Gå på opdagelse i Shakespeares samtid, stykker, sprog og meget mere hos Royal Shakespeare Company (på engelsk)

https://www.rsc.org.uk/shakespeare/

Pressen skrev

Komediefest
En komediefest bliver det. Fordi opsætningen i al sin sceniske intethed får Shakespeares replikker til at stå skarpe og rene, sanselige, drømmende og boblende komiske, når vi kommer dertil i dette drilske og kønslige forviklings-og forvandlingseventyr(...)Alle ti skuespillere burde nævnes, for de er alle gode. Men stærkest lyser alligevel Tammi Øst som den lidt aldrende grevinde Olivia. Jordnær, kærlighedshungrende og med et spil, der funkler i alle følelser.
/Jyllands-Posten 19. februar 2017

Fremragende skuespillerindsats
(...) fremragende skuespillerindsats hele raden rundt. Der er nok at glæde sig over med så stærkt et ensemble, som Det Kgl. Skuespil aktuelt kan vise frem.
/Politiken 20. februar 2017

Komiske kryds-kærlighedserklæringer
Det er disse komiske ’kryds-kærlighedserklæringer’ Shakespeares brillante komedie Helligtrekongersaften kredser om, og publikum ser muntert til mens karaktererne på famlende vis jagter forløsningen af deres længsler.
/Scenekanten 19. ferbuar 2017

Rollen som Malvolio skabt til Søren Sætter-Lassen
Og så er der Malvolio. Rollen er som skabt og skrevet til Søren Sætter-Lassens klassiske talent – og han får maximalt ud af det. Den naragtige, selvhøjtidelige tjener hos grevinde Olivia. Da han bildes ind, at hun er forelsket i ham, går han grassat i smil og gule strømper og korslagte strømpebånd.
/Kulturkupeen 18. februar 2017

Det grinagtige vinder stort
Therese Willstedt staver komedie med 'f' som i farce. Det grinagtige vinder stort. Og understreges af et skuespillerhold, der er med på at drive misforståelserne ad absurdum.
/GregersDH 18. februar 2017

Kvik og underholdende
Nogle af birollerne er væk, men en halv snes rollehavende gør forestillingen til en kvik og underholdende oplevelse. Der er lagt stor vægt på den overrumplende morskab, f.eks. i Thomas Hwans meget morsomme udgave af Andreas Blegnæb…
/Frederiksborg Amts Avis 20. februar 2017

En sprudlende kærlighedshyldest
En veritabel, sprudlende kærlighedshyldest, ladet med kroppens ukontrollable længsler, sådan som den muntert og opfindsomt leger med erotikken på tværs af køn og alder, sat på den shakespearske baggrund med påmindelser om bestandighed og forgængelighed.
/Berlingske 21. februar 2017 

 Et stjernehold af skuespillere
(…)har vi et stjernehold af skuespillere. En blanding af unge talenter og gamle kendinge. Der er god kemi, og energien er høj i hver eneste scene. Alle spillerne får lov at vise deres stærke sider og leve rollerne fuldt ud.
/Ung Teaterblod 18. februar 2017

 

Jyllands-Posten

Politiken

Scenekanten

Kulturkupeen.dk

GregersDH

Frederiksborg Amts Avis

Berlingske

Ungt Teaterblod

Info til skoler

Der kan købes skolebilletter til denne forestilling på udvalgte dage. Brug dit skole-login for at se datoer og booke billetter til din klasse. Har du ikke et skole-login, så læs mere om, hvordan du bliver oprettet her.

Målgruppe: Ungdomsuddannelse

I tvivl om, hvilken forestilling du skal se?