Human afvikling

Human afvikling

Af Jacob Nossell, Thomas Corneliussen og Magnus Iuel Berg

★★★★★
CPH Culture

★★★★★★
Ungt teaterblod

★★★★★
Børsen

★★★★★
Magasinet KBH

★★★★★
KOP Kultur

♥♥♥♥
Politiken

Denne forestilling spiller ikke længere - se aktuelle forestillinger her

KØB BILLET

Spastikeren Jacob tager dig med på en overraskende, morsom og hudløst ærlig tour de force gennem tilværelsen som handicappet i Danmark anno 2016

Hvad skal vi stille op med spastikeren Jacob? Han er jo ikke normal. Har han overhovedet ret til at leve? Eller må han egentlig godt bare hoppe i graven, nu hvor vi alligevel snart vil kunne vælge de fleste fostre med handicap og kroniske sygdomme fra.

Human afvikling er en ny og anderledes teateroplevelse i et unikt spændingsfelt mellem legesyg teaterfortælling, hudløst ærlig selvbiografi og hardcore forskning.

Sammen med skuespillerne Kristoffer Fabricius og Peter Kær og danser Josephine Raahauge gennemlever komiker, journalist og spastiker Jacob Nossell sine drømme, sit livs dilemmaer og dets groteskheder – alt sammen med sin personlige eksistensberettigelse som indsats.

I Human afvikling tager instruktør Thomas Corneliussen vores forhold til normalitet under hård, men kærlig behandling. For på hvilket grundlag vælger vi ’normale’ egentlig de unormale fra?

Pilotudgaven af Human afvikling vakte i 2014 stor opmærksomhed og førte bl.a. til den Bodil- og Robertnominerede dokumentarfilm Naturens uorden af Christian Sønderby Jepsen.

Manuskript: Jacob Nossell, Thomas Corneliussen og Magnus Iuel Berg.

Human afvikling er en co-produktion med Det Kongelige Teater støttet af Statens Kunstråd, Elsass Fonden og Axel Muusfeldts Fond i samarbejde med Center for Subjektivitets- forskning, Institut for Medier, Erkendelse og Formidling ved Københavns Universitet og Elsass Instituttets afdeling for psykologisk og social research.


Forventet varighed: 1 time(r) og 45 minutter

uden pause18.10.2016 - 19.11.2016

Galleri

Pressen skrev

HUMAN AFVIKLING er en sublim teateroplevelse. Ikke blot fordi den tør beskæftige sig med mennesker, der ellers uhyre sjældent får lov til at spille nogen rolle i teatrets verden - og i endnu mindre grad i samfundet. Men i særdeleshed, fordi den vover at stille nogle helt grundlæggende spørgsmål om Jacobs - og dermed også vores - ret til et ordenligt liv og får dem til at indgå i en dramatisk velfungerende form.

CPH Culture, oktober 2016

Jacobs fortælling er på én gang hjerteskærende, forbløffende og livsbekræftende. Ens eget liv bliver i allerhøjeste grad sat i perspektiv, og jeg har sjældent følt mig så berørt af et teaterstykke. Stemningen skifter konstant mellem en munter, nærmest stand-up-lignende humor og en poetisk, trist fremstilling af et menneske, der lider af indre splittelse og evig smerte.

Ungt Teaterblod, oktober 2016


Rørende, vildt grænseoverskridende, velreflekteret, men absolut noget helt nyt og anderledes. Forestillingen "Human afvikling" på Det Kongelige Teater er en begavet provokation, der leger med begreberne normalitet og accepten af at være anderledes over for videnskab og statistik.

Børsen, oktober, 2016


Forestillingen har en alvor så dyb som døden, men masser af fart over feltet, grin og bidende sarkasme til at skylle det hele ned med. Vi får selveste Peter Kær på scenen til en omgang ’Hvem vil være normal’! Det er skævt, tåkrummende, alt for meget og satans modigt.

Magasinet KBH, oktober 2016

CPH Culture

Ungt Teaterblod

Børsen

Magasinet KBH

KOP Kultur

Politiken

Vind masser af fordele

Få nyheder fra Det Kongelige Teater, og deltag i konkurrencen om et teaterkort med fire gratis drikkevarer, 10 % rabat på dine billetkøb og mange andre fordele. Vi trækker en vinder i slutningen af hver måned. Vinderen får direkte besked.