Stjernefamilien

Stjernefamilien

Ny tragikomisk dramatik af Nikoline Werdelin

Denne forestilling spiller ikke længere - se aktuelle forestillinger her

Harald er i skånejob som kustode på Thorvaldsens museum. Han lever alene, spiller violin og har ikke noget internet. Han prøver at holde afstand til verden af 2017 og dens brag, skrig, sex, nyheder, vækst, eksplosioner, devices og attentater.

Da han får en ny violinlærer, en sød, ung kvinde, er freden forbi. Han får brug for sin uforudsigelige familie – sin karismatiske mor, der netop er vendt hjem fra New York, sin stedfar, der er professor i international politik og på vej ud af sit femte ægteskab, sin stedsøster, der er ved at opsøge et af verdens brændpunkter. For at kunne matche en ung kvinde af i dag må Harald træde ind i sin samtid og bevæge sig ud i nyhedsbombardementet og den digitale verden.

Stjernefamilien handler om seks sårbare menneskers forsøg på at være i en globaliseret verden, hvor familien består af fragmenter og internettet er Gud. Angsten lurer under overfladen, og den moderne patchworkfamilie er fuld af nye dilemmaer. Med ætsende komik og letsindig alvor stiller dramaet skarpt på de måske-egnede i smartphonens tidsalder.

Med Stjernefamilien er dramatikeren Nikoline Werdelin tilbage på Det Kongelige Teater for første gang siden 2005. Forestillingen er hendes niende. Hun har flere gange vundet en Reumert som Årets Dramatiker, ligesom hun har modtaget Holbergmedaljen.


Forventet varighed: 2 time(r) og 30 minutter

inkl. en pause27.01.2017 - 25.03.2017

Info til skoler

Der kan købes skolebilletter til denne forestilling på udvalgte dage. Brug dit skole-login for at se datoer og booke billetter til din klasse. Har du ikke et skole-login, så læs mere om, hvordan du bliver oprettet her.

Målgruppe: Ungdomsuddannelse

GALLERI

Pressen skrev

Stjernefamilien er virkelig sjov på den lidt triste måde
Hele denne myriade af iagttagelser, tanker og registreringer udmønter sig i en tindrende veloplagt replikkunst. Stjernefamilien er virkelig sjov på den lidt triste måde. Det er Werdelin classic i ordets bedste forstand. Som situationskomik foregår det på et niveau, man ikke er forvænt med.
/Politiken 6. februar 2017

Hun ved, hvad der rører sig
Nikoline Werdelin er bedre end en gallupundersøgelse. Hun ved, hvad som rører sig i danskere og har næse for at karakterisere first movers og de mere gammeldags typer. Hun gjorde det med overordentlig humor engang med tegneserierne, først i Politiken – siden også i ugeblade. I de seneste mange år har Werdelin også været dramatiker og har medbragt det bedste fra tegneriet suppleret med gedigen dramaturgisk indsigt.
/Kulturkupeen 7. februar 2017

Hudløs ærlig forestilling
Forestillingen er hudløs ærlig, og alle skuespillerne brager igennem. Replikkerne er raffinerede og fantastiske ned til mindste detalje. Man kan som publikum mærke at Nikoline Werdelin har gjort sig fandens umage – hvilket hun beviser med Haralds afslutningsmonolog. Like. Like. Like.
/Scenekanten 15. februar 2017

Forfriskende pust
Skuespillerhuset inviterer til en stjernespækket teateroplevelse, der er et forfriskende pust på den danske teaterscene.Nikoline Werdelin har skrevet og instrueret ’Stjernefamilien’, og hendes forestilling har skarpe og uventede replikker, der gør, at den store teateroplevelse her også ligger i de små elementer som et overraskende ord eller en uventet handling fra en af karaktererne.’Stjernefamilien’ giver os et indblik i moderne mennesker, der hver især gør deres bedste for at klare sig i denne verden, hvor teknologi og nye sociale omgangsformer hersker.
/Ungt Teaterblod 5. februar 2017

Politiken

Kulturkupeen.dk

Scenekanten

Ungt Teaterblod

I tvivl om, hvilken forestilling du skal se?