De glemte børn - et ballet-eventyr af Kim Fupz Aakeson

Quick Info

Genre: Børneballet.

Niveau: Ballet for børn.

Alder: 4+ (mere info)

Oplev den fordi: Giv dine børn deres første balletoplevelse med Danmarks sjoveste og mest anarkistiske børnebogsforfatter Kim Fupz Aakeson. Balletten bliver danset af børn fra Det Kongelige Teaters Balletskole.

Ballet for børn med børn. Der er fokus på de allermindste, når eleverne fra Det Kongelige Teaters Balletskole rykker ind på Gamle Scene.

Med De glemte børn præsenteres for første gang en ballet skabt over en ny historie af Danmarks sjoveste og mest anarkistiske børnebogsforfatter Kim Fupz Aakeson i samarbejde med det store koreografi-talent Gregory Dean.

En helt almindelig pige, der elsker ballet, danser en helt almindelig dag foran et spejl. Men noget ved spejlbilledet er ikke helt almindeligt. Måske er hun ikke alene? Pigen kravler ind i spejlet, og med ét befinder hun sig i teatrets underverden. Derfra tager historien for alvor fart. Kim Fupz Aakesons fortælling om den frygtløse og nysgerrige pige byder på et møde med en ondsindet børnetyv, en flok seje katte, frække mus og spøgelsesbørn – masser af spøgelsesbørn. Hvem er de? Og hvad vil de? Koreografien er skabt af Gregory Dean, der er solodanser ved Den Kongelige Ballet og formår at skabe både spændende og store trin, selv til små fødder! Den nyskrevne musik er af den unge komponist Matias Vestergård Hansen. De glemte børn er et spændende, nyt eventyr, der danses af elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole. En sej og sjov forestilling, der anbefales alle modige piger og drenge fra fire år og op.

Fun facts:
Gregory Dean er også solodanser på Den Kongelige Ballet. Han har bl.a. koreograferet to af prinsessedansene i Silja Schandorff og Nikolaj Hübbes balletbrag ”Svanesøen”
Du kender bl.a. Kim Fupz Aakeson fra: 
Vitello-børnebøgerne, ” Drengen der lå i sin seng mens hans far og damefrisøren så på” og manuskriptet fra filmen ”Den eneste ene”. 

Gregory Dean: Koreografi
Kim Fupz Aakeson: Libretto
Gregory Dean, Frederik Andreas Nielsen og Mikkel Bruhn: Scenografi
Gregory Dean og Rikke Korfix: Kostumer
Thomas Bek Jensen: Lysdesign
Musik: Matias Vestergård, efter Franz Schubert

Indspilning af musik gennemført med støtte fra Augustinusfonden


Forventet varighed: 50 minutter

uden pause12.10.2017 - 16.10.2017

Køb program til De glemte børn

BESTIL PROGRAM

Galleri

Info til skoler

Der kan købes skolebilletter til denne forestilling på udvalgte dage. Brug dit skole-login for at se datoer og booke billetter til din klasse. Har du ikke et skole-login, så læs mere om, hvordan du bliver oprettet her.

Anbefales fra 4. - 6. klasse