Balletgalla

Balletfestivalen sluttes af med en gallaforestilling med Den Kongelige Ballet og internationale gæster.

Den store Balletgalla bliver en spektakulær aften ’med det hele’ – internationale gæster der, sammen med vores egne dansere, viser uddrag af ’perler’ fra det klassiske balletrepertoire. Aftenen afsluttes med balletten Etudes af den danske balletmester og koreograf Harald Lander.

Denne aften et overflødighedshorn af klassiske ballet-perler, danset af Den Kongelige Ballet og med gæsteoptrædener af:

Dorothée Gilbert fra Opéra National de Paris

Dorothée Gilbert er ’Étoile’ ved Opera National de Paris. Dorothée blev optaget på balletskolen i Paris i 1995 og blev optaget som korpsdanser i år 2000 og udnævnt til ’Étoile’ i 2007 efter at have danset partiet som Clara i Nøddeknækkeren. Læs mere on Dorothée og se en video på pariseroperaens hjemmeside.

Semyon Chudin fra Bolshoi i Moskva.

Semyon Chudin er Solodanser ved Bolshoi i Moskva. Han er uddannet i Novosibirsk, og har efterfølgende danset en række forskellige steder i Rusland, indtil han blev ansat ved Bolshoi i sæson 2011/2012. Han har danset en væld af forestillinger, bl.a. som prinsen i Svanesøen i Bolshoi. Han blev dog udnævnt som Solodanser i 2017 efter en opførelse af ’Etudes’, der er skabt af danske Harald Lander. Læs mere om Semyon og se hele hans C.V. her.

Lauren Lovette fra New York City Ballet

Lauren Lovette er solodanser ved New York City Ballet. Her har hun danset siden 2010, men er uddannet fra the Cary Ballet Conservatory i North Carolina. Lauren er dog ikke udelukkende danser, men har også koreograferet to værker til NYCB, balletterne For Clara og Not Our Fate. Læs mere om Lauren Lovette og se videoer af hende her.

Reece Clarke fra Royal Ballet i London.

Reece Clarke er solist ved the Royal Ballet i London. Herfra er han også uddannet i sæson 2013/2014, som en ud af fire drenge fra samme familie, der alle har danset ved the Royal Ballet. Reece har modtaget adskillige hædersbevisninger for sit talent, blandt andet Young British Dancer of the Year. Læs mere om Reece her

Francesco Mura fra Opera National de Paris

Francesco Mura er “Sujet”, svarende til solist - lige under solodanser - ved Opera National de Paris. Han kom til Frankrigs ypperste balletkompagni i 2012 fra Teatro alla Scala i Milano, Italien, og har bl.a. danset rollen som sigøjnerlederen i Don Quixote. Læs mere om ham på pariseroperaens hjemmeside.


Forventet varighed: 2 time(r)

inkl. en pause09.06.2018