Nye toner

Nye toner

- moderne aften på Gamle Scene

Kom og oplev Teitur, Lydmor og Øya sammen med Den Kongelige Ballet på Gamle Scene

Nye toner er moderne ballet lavet specifikt til sange af Teitur, Lydmor og Øya. Oplev tre af tidens mest aktuelle musikere optræde live på Gamle scene. Koreografien er skabt af Alessandro Sousa Pereira, Oliver Starpov og Sebastian Kloborg.

Den Kongelige Ballet er August Bournonville, men den er også meget andet. Derfor viser balletten denne aften noget af alt det, som ballet også er - og er lige nu!

Vi inviterer denne aften tre musikere ind i de historiske rammer på Gamle Scene, hvor de sammen med ballettens dansere opfører det helt nyskabte værk Nye toner. Kom og oplev magien denne aften, når tre helt exceptionelle lydkunstnere arbejder sammen med ballettens dansere om at skabe en unik aften. 

Dans er en levende kunstart i konstant udvikling, og med dette års balletfestival – som kommer til at foregå mange steder i København – gør vi status og stiller skarpt på, hvordan vi ser ud lige netop nu.

Nye toner er delt op i tre forskellige koreografier med hvert sit musikalske samarbejde. Første dans er skabt af Alessandro Sousa Pereira til musik af Teitur. Færøskfødte Teitur har turneret det meste af Danmark rundt og spillet et hav af koncerter. Læs mere om Teitur her.

Aftenens andet samarbejde er mellem koreograf Sebastian Kloborg og Lydmor. Hun har spillet på en lang række danske og udenlandske festivaler og spiller til sommer på dette års Roskilde Festival. Læs mere om Lydmor her.

Aftenen rundes af med et værk skabt af Oliver Starpov til musik af ØYA. ØYA vil over sommeren kunne opleves på en række af landets festivaler, men skyder turneen igang på Gamle Scene. Læs mere om ØYA her .

DREAMS REWIND
Koreografi: Oliver Starpov
Musik: Øya/Mathias Holm

INDIVIDUAL
Koreografi: Alessandro Pereira
Musik: Teitur/Teitur Lassen

MELOPOEIA
Koreografi: Sebastian Kloborg
Musik: LYDMOR

Vertical Road
Koreograf: Akram Khan
Musik: Nitin Sawhney
Kostumer: Kimie Nakano
Dekoration: Akram Khan og Kimie Nakano
Lysdesign: Jesper Kongshaug

GRATIS PÅ STORSKÆRM

Oplev helt nye balletter helt gratis fra Charlottenborgs gård. Pak picnic-kurven og tag klapstole, venner og kærester under armen til en uforglemmelig aften, hvor Teiturs, Lydmors og Øyas fantastiske musik omdannes til lige så fantastiske balletter.

De tre musikere står på Gamle Scene sammen med Den Kongelige Ballet. Men alle dem, der ikke har billet, kan nyde både sommersolen og hele forestillingen på livestream til storskærmen i Charlottenborgs gård. 

Program:

Kl. 18. Gården åbner med masser af ballet på storskærmen. Dem der kommer først får de bedste pladser. 

Kl. 20. Nye Toner livestreames på storskærm

Kl. 22. DJ Stefan Nankoo spiller op til dans 


Forventet varighed: 1 time(r) og 45 minutter

inkl. en pause08.06.2018

Podcasten Anekdote

Vil du vide lidt mere om Den Kongelige Ballet og balletfestivalen? Sammen med Audi Danmark har vi produceret denne korte introduktion, så du er forberedt når du træder ind ad døren på Gamle Scene.

Hør alle afsnit på anekdote.kglteater.dk eller i iTunes

Lyt i Apple Podcasts

Galleri

Galleri

Test dig selv!

Hvilken forestilling skal du se? Svar på 6 spørgsmål og få svaret.