Operaakademiet opfører Alcina 
-----------------------------

Beskrivelse: Oplev de studerende folde talentet ud i kendte operaroller
Af: Georg Friedrich Händel
Kunstart: Opera
Spillested: Operaen
Premiere: 19/03 2018

Opera i tre akter af G.F. Händel med morgendagens operastjerner fra Operaakademiet.

I denne opera stilles kærligheden over for sin værste fjende: egoismen.

Soldaten og superhelten Ruggiero er kommet til troldkvinden Alcina’s fortryllede ø. Hun forelsker sig i ham – og han i hende. Hun får ham til at glemme sin fortid og derved  forhindrer hun, at han tager hjem og fortsætter sit arbjde som hærfører i sit hjemland.

Bradamante, hans forlovede, kommer til øen forklædt som mand, sammen med Melisso, Ruggiero’s tidligere lærer og mentor. Med sig bringer de en magisk ring som Ruggiero har fået af prinsessen Angelica som beløning for at befri hende fra et grusomt søuhyre. Bæren af ringen ser verden som den i virkeligheden er, fri for alle illusioner og drømmesyn.

Ved hjælp af ringens overnaturlige evner og kærlighedens kraft forsøger de nu at befri Ruggiero for den fortryllelse Alcina har kastet over ham.

Da Alcinas søster Morgana samtidig forelsker sig i Bradamante (Som mand.) og Alcinas forelskelse I Ruggeiro bliver til ægte kærlighed, der gør hun mister sine magiske evner, truer jalousi, hævn og intriger med at udslette alt tro på kærligheden som en positive kraft.

Forestillingenens temaer om forelskelse, indbildning, fornægtelse og forvandling bæres frem af en række raffinerede arier. Nogle af de bedste og mest kendte Händel har skrevet.

De medvirkende er alle sangere fra Operaakademiet. I løbet af sæsonen medvirker de studerende i mindre roller i teatrets forestillinger. De kan også opleves ved to årlige operakoncerter.

Musikken bliver spillet af Ensemble Storstrøm; et stærkt, professionelt og velklingende orkester på 8 medlemmer.

Ebbe Knudsen, instruktøren på Operaakademiets opsætning på Händels Alcina, giver hver aften inden forestillingens start, en 30 minutters lang introduktion til forestillingen.

Bare mød op på Takkelloftets foyer inden kl. 18.45. Alle er velkomne!

Alcina: Clara Cecilie Thomsen / Lydia Hoen Tjore
Morgana: Julia Ojansivu
Ruggiero: Fanny Kempe / Miriam Alexandra Hoff / Kari Dahl Nielsen
Oberto: Cassandra Lemoine
Bradamante: Sara Maria Bergström / Kari Dahl Nielsen
Melisso: Joakim Larsson
Oronte: Johan Olsson

Alcina forestillingen er sponsoreret af: Aage og Johanne Louis-Hansen Fond, Augustinus Fond, Knus Højgaards Fond og Oticon Fonden


Forventet varighed: 2 time(r) og 30 minutter

inkl. en pause19.03.2018 - 25.03.2018

Galleri

Vind masser af fordele

Få nyheder fra Det Kongelige Teater, og deltag i konkurrencen om et teaterkort med fire gratis drikkevarer, 10 % rabat på dine billetkøb og mange andre fordele. Vi trækker en vinder i slutningen af hver måned. Vinderen får direkte besked.