Den Rejsende

Besøg af Opera Plexus

Quick Info

Genre: Ny dansk politisk opera, der tager sit musikalske afsæt i folkemusiktraditionen fra Balkan og Mellemøsten.

Niveau: Iørefaldende opera.

Alder: 11+ (mere info)

Oplev den fordi: Fordi du vil opleve, hvad opera kan, når det bliver parret med et højaktuelt politisk emne og forførende musik.

Den Rejsende er en opera om det at flygte, bygget på erindringer fra mennesker i krig. Det er ny, dansk opera, der blander politiske udtalelser og internationale scenarier med operagenrens drama og afspejler følelserne ved flugt, krig og had.

I september 2015 krydsede et stort antal flygtninge grænsen til Danmark og vandrede mod Sverige ad motorvejen. Det gav anledning til en heftig debat i medierne og politiske tiltag som blandt andet udvidet grænsekontrol.

I Den Rejsende tager komponist og librettist Eva Noer Kondrup livtag med mennesker på flugt. Tekster af flygtningebørn fra Eksjugoslavien, et centralt politisk citat fra en aktuel flygtningepolitik, samt en klassisk rammefortælling som i Odin Teatrets version af Mutter Courage og hendes børn, af Bertolt Brecht, danner rammen om denne spændende fortælling.

Operaens musik er inspireret af folkemusiktraditionen fra Mellemøsten, Balkan og Klezmermusikken med akkordeon, kontrabas og slagtøj og kombinerer en umiddelbar tone med overraskende indfald og klassisk kompositionsteknik.

Den prisvindende lysdesigner Jesper Kongshaug leger med lyset og danner de scenografiske rammer for forestillingen, og Ida Fogh Kiberg debuterer som instruktør.

Læs mere om forestillingen i et interview med komponist Eva Noer Kondrup her og på http://evanoerkondrup.blogspot.dk/

Vær opmærksom på, at der benyttes stroboskoplys under forestillingen

Medvirkende:
Cecilia Lindwall: Anne Nihal
Anna Einarsson: Zeinab, Gendarm, Soldat, Bondekone
Eva Noer Kondrup: Komponist/libretto
Ida Fogh Kiberg: Instruktør
Mikkel Bruhn: Scenografi
Jesper Kongshaug: Lys
Farzaneh Omidvarnia: Kostumier
Andreas Borregaard: Accordeon
Jesper Egelund: Kontrabas
Frans Hansen: Slagtøj 


Forventet varighed: 50 minutter

uden pause03.02.2018 - 10.02.2018

VIDEO

Vind masser af fordele

Få nyheder fra Det Kongelige Teater, og deltag i konkurrencen om et teaterkort med fire gratis drikkevarer, 10 % rabat på dine billetkøb og mange andre fordele. Vi trækker en vinder i slutningen af hver måned. Vinderen får direkte besked.