PIGEN FRA VESTEN

Puccinis smukke opera om hårdt arbejde og højt spil

★★★★★ Frederiksborg Amtsavis
★★★★★ Cph. Post
★★★★★ XQ28.dk
♥︎♥︎♥︎♥︎ Politiken
★★★★★ Børsen
★★★★★ Kulturkupeen.dk
★★★★★ GregersDH

Quick Info

Genre: En klassisk opera inspireret af amerikansk musik af en af de største italienske komponister.

Niveau: En opera til den let rutinerede operagænger om at alt i verden, selv kærlighed og livet kan handles.

Alder: 11+ (mere info)

Oplev den fordi: Puccini mente, at det var hans bedste opera nogensinde og fordi han introducerer en ny moderne kvindeskikkelse, der optræder selvstændigt handlende og gæv i en mandeverden.

En stærk kvinde, kærlighed mod alle odds og kampen for overlevelse er omdrejningspunkterne i Puccinis mesterværk af en opera om Pigen fra Vesten.

Hovedpersonen Minnie bestyrer det lokale værtshus i en barsk og fattig by. Hver dag handler om overlevelse – og om at finde lykken på trods. Midt i den barske hverdag formår Minnie at give livet farve og skabe et pusterum for de udmattede arbejdere.

Minnies oase trues, da hun forelsker sig i en efterlyst forbryder og må kæmpe for at vinde kærligheden, så hun kan gå et nyt liv i møde med sin elskede ved sin side.

Tiltrædende chefdirigent Alexander Vedernikov dirigerer her sin første Opera på den store scene efter det blev kendt, at han skal stå i spidsen for Det Kongelige Kapel.

NB! Den 28. november er det Robert Houssart, der dirigerer Det Kgl. Kapel.

Pigen fra Vesten synges på italiensk med danske overtekster.

5 grunde til at se Pigen fra Vesten

1. Det er en opera af Puccini, der også gav verden La Boheme, og selv mente, at Pigen fra Vesten var hans bedste opera nogensinde. Til urpremieren i 1910 blev Puccini kaldet frem af publikum hele 55 gange!

2. Puccinis kvinder gennemgår normalt grusomme lidelser, men i Pigen fra Vesten introduceres en ny og moderne kvindeskikkelse, der handler selvstændigt og er et samlingspunkt for operaens mænd.

3. Pigen fra Vesten synges af nogle af de bedste sangere i Danmark anført af Johan Reuter, Ann Petersen og Niels Jørgen Riis.

4. Handlingen er topaktuel og handler om de lykkeriddere, der drager ud i verden for at finde et bedre liv for dem og deres familier. Den handler også om kærlighed. Den ægte kærlighed.

5. Pigen fra Vesten er Puccinis mest farverige partitur. Det er skrevet til et usædvanligt stort orkester og med en helt særlig tone, der på én gang beskriver det vilde vesten på samme måde, som Madame Butterfly beskriver Japan, Turandot beskriver Kina og alligevel er uimodståeligt italiensk.


Med en billet til aftenens forestilling kan du få en gratis introduktion
.
Før hver forestilling er der introduktion i Operaens foyer 30 minutter før forestillingens start. Introduktionen varer 10 minutter.


Forventet varighed: 2 time(r) og 40 minutter

inkl. en pause10.11.2017 - 26.01.2018

Køb program til Pigen fra vesten

BESTIL PROGRAM

Hovedpersonerne

Minnie

Minnie er indbegrebet af en selvstændig kvinde. Ikke alene bor hun alene, hun forsørger også sig selv med stor forretningssans, når hun sælger whisky til tørstige mænd på sit værtshus "Polka". Håndgemæng, røverier og tilnærmelser forsvarer Minnie sig mod med sin trofaste pistol. Men Minnie har også en blød side. Hun tror på den altoverskyggende kærlighed – som hun selv gerne en dag vil dele med den eneste ene. Da Minnie møder den mystiske Dick Johnson ser det ud til, at hun har fundet sin drømmemand ...

Jack Rance

Det hele var så enkelt for Rance engang. Han holdt ikke af nogen eller noget, end ikke den kone han har derhjemme. Uden det store samvittighedsnag kunne han derfor koncentrere sig om at passe sit arbejde som hårdkogt sherif, spille poker og skrabe så mange penge til sig som muligt. Men så mødte han Minnie. Og pludselig mærker Rance, at han gerne vil opgive alt hvad han ejer, hvis bare Minnie vil elske ham ...

Ramerrez

Da Ramerrez' far døde, efterlod han sin søn en temmelig grim arv: Ansvaret for en grov røverbande. For at forsørge sin mor og sine søskende, må Ramerrez nu bruge sit liv sammen med tyveknægte og bedragere - med en lokal prostitueret kvinde som sin eneste trøst. Da Rance møder Minnie, præsenterer han sig som Dick Johnson og begynder at drømme om et lovlydigt, bedre liv sammen med Polkas smukke bestyrerinde. Men kan Minnie tilgive ham, hvis han fortæller hende sandheden?

Hør uddrag fra operaen

Ramerrez skal hænges og beder om, at hans elskede Minnie må høre om hans triste skæbne.

Ouverture.

Minnie tænker tilbage til sin lykkelige barndom i Soledad. 

Uddrag fra indspilning på Deutsche Grammophon med bl.a. Carol Neblett og Plácido Domingo.

Podcasten Anekdote

Det Kongelige Teater og Audi har sammen skabt et lydunivers, som rækker ud over sæsonprogrammet. Ved at dykke ned i rummet, som findes mellem fiktion og virkelighed, tilføjer Anekdote en ekstra dimension til det Kongelige Teaters scener.

Hør afsnittet om Pigen fra Vesten her:

Hør alle afsnit på anekdote.kglteater.dk eller i iTunes

Lyt i Apple Podcasts

Galleri

Pressen skrev

Overbevisende - og så bliver der sunget godt

/ Børsen, november 2017

Puccinis amerikanske melodrama Pigen fra Vesten er 107 år efter sin urpremiere i New York nået frem til København. Det er som at åbne en årgangsvin af de sjældne...man forblev der gerne til evig tid, båret af den flod af næsten hasarderet raffineret musik, der strømmer snart ømt, snart brutalt op fra orkestergraven.

/ Weekendavisen, november 2017

Børsen

Info til skoler

Der kan købes skolebilletter til generalprøven på denne forestilling. Brug dit skole-login for at se spilledatoen og booke billetter til din klasse. Har du ikke et skole-login, så læs mere om, hvordan du bliver oprettet her.

Anbefalet til ungdomsuddannelser

Test dig selv!

Hvilken forestilling skal du se? Svar på 6 spørgsmål og få svaret.