Støv

Besøg af Sew Flunk Fury Wit

Quick Info

Genre: Eksperimenterende opera om verdens genfødsel for voksne og unge fra 13 år og op

Niveau: Moderne opera fuld af stærke billeder indhyllet i et iørefaldende tonesprog. Fra salmesang, filmmusik og popballader over heavyrock.

Alder: 12+ (mere info)

Oplev den fordi: Støv er en opera med et stærkt kunstnerisk udtryk, der blev nomineret til en Reumert Særpris. Fuld af smuk symbolik og musik, der giver publikum stof til eftertanke.

En musikdramatisk dukkeopera om menneskets vilkår efter altødelæggende globale katastrofer har ramt jorden.

Hvad stiller vi op, når den verden, vi kender i dag, forandrer sig dramatisk? På den anden side af de altomfattende ødelæggelser bevæger den anmelderroste forestillingen Støv sig i et dystopisk undergangsscenarie af skønhed og håb.

Støv er en musikdramatisk sangcyklus med stærk, sanselig poesi. Oplev fascinerende dukker i menneskestørrelse, en lysende opera-sopran og en skyggefigur.

Støv er produceret af kompagniet Sew Flunk Fury Wit, der arbejder med en nyskabende tilgang til musikdramatik som stærkt kunstnerisk udtryk. Støv blev nomineret til Årets Særpris ved Årets Reumert i 2016 og det kunstneriske hold bag forestillingen modtog samme år en ærefuld præmiering fra Statens Kunstfonds Legatudvalg for Scenekunst. 

Download Støv Songbook her

Læs mere og tjek facebook

Støv er støttet Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg og Legatudvalg for musik, Koda Dramatik, Foreningen af Danske Sceneinstruktører, Andelskassen, Fælleskassen og Helsingør Teater.

Medvirkende:
Nina Sveistrup Clausen: Sopran
Svend E. Kristensen: Dukkefører
Jesper Pedersen: Instruktør
Neill Cardinal Furio: Libretto
Peter Kohlmetz Møller: Komponist
Lise Klitten + Line Bech: Kostumedesign
Kristian Knudsen: Scenografi
Mikkel Jensen: Lysdesign
Sew Flunk Fury Wit (2016): Produktion
Kristine Kohlmetz: Producent og turnéansvarlig


Forventet varighed: 1 time(r) og 10 minutter

uden pause07.04.2018 - 14.04.2018

Galleri

Pressen skrev

En følelsesbombe af de fatale
Støv ligner ikke noget andet i det musikdramatiske repertoire netop nu. Forestillingen er en følelsesbombe af de fatale – og den går fuldstændig sin egen patosline ud. Det flotte ved Støv er imidlertid, at det udelukkende bringer sit undergangsbudskab gennem musikken og poesien. Her er ingen moraliserende miljøtaler. Her er ingen politiserende moraler eller temperaturgrafer. Her er ingen slagsange eller ozonaftaler.
/ Anne Middelboe Christensen, Information 

Et interessant og helstøbt stykke musikdramatik
Universet er sort, men æstetikken lyser i Støv, en helstøbt, stram og generøs fantasi over det mareridt, der både konkret og abstrakt altid lurer i en verden, der har midlerne til at skabe sin egen undergang. Støvs hybrid er helt særlig og forløses som et uendelig meget mere interessant stykke musikdramatik end de stadig dominerende teaterkoncerter.
/ Anne Liisberg, Teater1

Vind masser af fordele

Få nyheder fra Det Kongelige Teater, og deltag i konkurrencen om et teaterkort med fire gratis drikkevarer, 10 % rabat på dine billetkøb og mange andre fordele. Vi trækker en vinder i slutningen af hver måned. Vinderen får direkte besked.