The Exterminating Angel

Hvis du kun skal se én opera i år ...

New York Times

★★★★★★ Den 4. Væg
★★★★★ Kulturkupeen
★★★★★ Magasinet KBH
★★★★★ Berlingske
★★★★★ Frederiksborg Amts Avis
★★★★★ Børsen
♥︎♥︎♥︎♥︎ Politiken

Quick Info

Genre: Et moderne mesterværk fra en af de største nulevende operakomponister.

Niveau: For den erfarne operagænger eller for den, der vil opleve, hvad opera kan, når der bliver sunget helt til grænserne.

Alder: 15+ (mere info)

Oplev den fordi: Den bygger på Luis Buñuels kultfilmklassiker, er skrevet af tidens hotteste operakomponist Thomas Adès og har taget publikum og anmeldere med storm.

En af de mest populære nulevende operakomponister, Thomas Adès, tager publikum med på en magisk rejse, som der vil gå længe før de glemmer. Anmelderne var enige om, at det er et moderne mesterværk fra komponisten bag Reumertvinderen Powder Her Face, der tog publikum og anmeldere med storm i 2016.

Efter en god aften i operaen samles en gruppe jetset-venner til et sent middagsselskab. Men noget er helt galt. En forbandelse rammer selskabet, så ingen kan forlade huset. Snart melder desperationen sig, og middagen udvikler sig til en mareridtsagtig kamp om overlevelse.

The Exterminating Angel henter inspiration fra Luis Buñuels surrealistiske kultfilmklassiker med samme navn fra 1962. Buñuels univers udvides med et ekstra lag, når det indskrives i Thomas Adès forførende musikalske univers, der gengiver klange af musikhistorien fra Wagner og Musorgskij til Bartók, Nielsen, Ravel og Sjostakovitj med en snert af Stravinskijs vildskab.

Med 22 roller understreges operaens vilde univers i mødet med en af tidens mest markante komponister. Forestillingen havde verdenspremiere i 2016 ved Festspillene i Salzburg og opføres som en samproduktion med Salzburg, Royal Opera House Covent Garden i London og Metropolitan Opera i New York.

The Exterminating Angel synges på engelsk med danske overtekster.

Med en billet til aftenens forestilling kan du få en gratis introduktion.
Før hver operapremiere og -repremiere er der mulighed for at få en gratis introduktion til forestillingen i Operaens foyer 75 minutter inden forestillingens start. Introduktionen varer 45 minutter.

På øvrige forestillinger er der introduktion i Operaens foyer 30 minutter før forestillingens start. Introduktionen varer 10 minutter.


Forventet varighed: 2 time(r) og 30 minutter

inkl. en pause23.03.2018 - 06.05.2018

Køb program til Exterminating Angel

BESTIL PROGRAM

Galleri

Foto: Camilla Winther

Pressen skrev

"...Den Kongelige Operas mest spændende satsning i lange tider."
/ Berlingske, marts 2018

"...Selv om der er musikalske hilsener til Strauss og Wagner og mange andre, så er partituret et rent vildnis af effekter med koloraturer i rekordhøjde og indsatser, der virker adspredte, men er nøje tilpasset helheden. Det er mesterligt gjort."
/Frederiksborg Amts Avis, marts 2018

’The exterminating angel’ er operateater med alle sejl sat til. Buñuel bliver for alvor surrealistisk, når han springer ud i farver, og musikkens greb er ubønhørligt."
/Politken, marts 2018

"Der er blevet arbejdet hårdt både i kapellet og i ensemblet, for Adès musik er ikke nem. Til gengæld giver den mening, og dette lyste så tydeligt ud af både sangere og orkestergrav ved fredagens premiere i Operaen."
/Information, marts 2018

"Den engelske komponistkomet Thomas Adés tager pusten fra én i sin Bunuel-opera på Det Kongelige Teater"
/Børsen, marts 2018

Berlingske

Frederiksborg Amts Avis

Børsen

Politiken