68 - Et øjeblik var en anden verden mulig

Quick Info

Genre: Musik-teater.

Alder: 15+ (mere info)

Oplev den fordi: ’68 er fyldt med ikoniske sange og tekster fra en tid, hvor man søgte et nyt utopia. En vild, sjov og musikalsk aften kan passende tage sin begyndelse her.

Ord, utopier og masser af musik fra tiden omkring 1968

Nu vender 68'erne tilbage. Når et mystisk spøgelsesagtigt band dukker op og hjemsøger os med slagordene, ideologierne og utopierne fra 1968. Myten om oprøret fra 1968 skal vendes op igen, nu når den fylder 50 år. Christian Lollike iscenesætter 68'ernes ideer, utopier og udtryk i en kaotisk, vild og helt åben koncert genopstået fra 60'erne.

Hvad enten man hader eller elsker 68'erne, lever man med musikken fra 60'erne i blodet. Musikken er blevet en kendsgerning. Musikken fra 60'erne står for sig selv som lyden af en mytisk tid. Musikken fra 60'erne har en helt særlig plads i vores fælles bevidsthed. En anden verden var mulig, når tonerne fra The Beatles, The Who, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Velvet Underground, Bob Dylan og mange flere blæste ud gennem byens højtalere.

1968 var protesternes år. Den eksperimenterende ungdomskultur kulminerede i et oprør, der ville kortslutte autoriteternes undertrykkelse af bevidstheden og tankernes frihed. En politisk og kulturel identitetskamp blev født. Siden da er 68 blevet et symbol, en myte, vi alle lever i slipstrømmen af.

68 graver i fortiden og går i kompromisløs nysgerrighed den radikale åbenhed i møde. Alle inviteres med ind i utopierne – på godt og ondt. 50-året markerer et behov for at sætte spørgsmålstegn ved myten om symbolet 68. Det skaber rum og inspiration til ny diskussion om hvordan man kan gentænke verden på en ny måde. Det hele holdes sammen af musikken.

Christian Lollike har på Skuespilhusets store scene tidligere skabt krigsballetten I føling, som vandt en Reumert for årets danseforestilling. Desuden har han på Det Kongelige Teater skrevet og iscenesat Fremtidens historie i 2009 og skrevet Kagefabrikken i samarbejde med Det Røde Rum i 2013. I 2016 modtog Lollike Teaterpokalen for sin forestilling Living Dead, som han skrev og instruerede på Sort/Hvid. I 2017 instruerede han kæmpesuccesen Erasmus Montanus af Holberg på Aarhus Teater, der modtog Reumertprisen for årets teaterforestilling.

Forestillingen er skabt i samarbejde med Sort/Hvid

 

kr. 100 kr.-490 kr.


Forventet varighed: 1 time(r) og 40 minutter

uden pause 

SKUESPILHUSET

Skuespilhuset, Store Scene

16.03.2018 - 23.05.2018

Koncept: Sort/Hvid og Det Kongelige Teater

Iscenesættelse: Christian Lollike

Co-iscenesættelse: Tammi Øst

Scenografi og kostumer: Bente Lykke Møller

Lysdesign: Mikael Sylvest

Videodesign: Michala Clemmensen

Musikmix: DJ Turkman Souljah

Galleri

Info til skoler

Der kan købes skolebilletter til denne forestilling på udvalgte dage. Brug dit skole-login for at se datoer og booke billetter til din klasse. Har du ikke et skole-login, så læs mere om, hvordan du bliver oprettet her.

Anbefalet fra 9. klasse og op

Dit kongelige rabatkortKøb et Teaterkort og få 10% rabat på dine billetter, 4 gratis drikkevarer og en lang række andre fordele.

Læs mere om Teaterkortet her