Maskerade

Af: Ludvig Holberg

Iscenesat af den populære og prisvindende tyske instruktør Herbert Fritsch

Quick Info

Genre: Klassisk komedie i en moderne opsætning.

Alder: 15+ (mere info)

Oplev den fordi: Maskerade er en klassisk fortælling om ungdommelig kærlighed, forelskelsens rus og forstokkede forældre. Den perfekte forestilling til en god date.

Klassisk komedie i moderne version. Forvent masser af grin og løssluppen slapstick. Ludvig Holbergs Maskerade iscenesat af Herbert Fritsch - en af tysk teaters største og mest prisbelønnede instruktører

»Jeg kan umuligt blive fra maskeraden i aften« - Leander

Den klassiske historie om generationsopgør, hvor ungdommelig kærlighed står over for forældrearrangerede ægteskaber. På maskeraden opstår den vilde forelskelsesrus, der giver anledning til forviklinger og uorden. Alle vil af sted: de unge mennesker Leander og Leonora, deres tjenere Henrik og Pernille og Magdelone, Leanders mor. Kun Leanders gamle far Jeronimus holder stædigt fast i, at maskerade er amoralsk lystsluppen galskab og satans værk.

Stykket er en hyldest til maskeraden, som blev forbudt kort tid efter stykkets tilblivelse i 1724. Modstanderne mente angiveligt, at maskeraderne var fester, der gav anledning til usømmelige elskovsintriger. Den holdning fandt Holberg grinagtig i sin primitivitet. Han mente at det moderne frie Norden var hævet over dens slags spekulationer, og at det ville stå en kvinde og mand frit for på denne tid, at udstede kærlighedserklæringer som de ville. Samtidig så Holberg maskeraden som en filosofisk leg, der for en tid kunne sætte os tilbage i den tilstand, hvor der ingen forskel var mellem høj og lav, imellem herre og tjener.

Det danske arvegods lægges i hænderne på den tyske instruktør Herbert Fritsch. Hos Fritsch bliver den klassiske komedie til slapstick med indlagte, legende og udfordrende improvisationer og akrobatiske indspark. En moderne version som Marx Brothers eller Charlie Chaplin in outer space. Fritsch' universer er altid en sanselig leg, hans iscenesættelser går for fulde huse på de tyske teatre, og hans opsætning af Den spanske flue gæstespillede på Det Kongelige Teater i 2014.

Turné
Maskerade er på turné 8.- 21. januar 2018. Se mere her

 

Tak til Goethe-Instituttet for deres støtte til forestillingen

kr. 100 kr.-490 kr.


Forventet varighed: 2 time(r) og 15 minutter

inkl. en pause 

SKUESPILHUSET

Skuespilhuset, Store Scene

17.11.2017 - 28.02.2018

Iscenesættelse og scenografi: Herbert Fritsch

Kostumedesign: Victoria Behr

Lysdesign: Ulrik Gad

Komponist: Olivier AntunesBikubenfonden støtter Skuespillet, Eventministeriet og Corpus samt udviklingen af
Det Kongelige Teater generelt.

Køb program til Maskerade

BESTIL PROGRAM

Info til skoler

Der kan købes skolebilletter til denne forestilling på udvalgte dage. Brug dit skole-login for at se datoer og booke billetter til din klasse. Har du ikke et skole-login, så læs mere om, hvordan du bliver oprettet her.

Anbefalet fra 8. klasse og op

Test dig selv!

Hvilken forestilling skal du se? Svar på 6 spørgsmål og få svaret.