Carlus Padrissa

Carlus Padrissa

Catalansk Instruktør og scenograf

Født 1959

Carlus Padrissa er medstifter af det catalanske teater- og kunstnerkolletiv La Fura dels Baus, som har skabt forestillinger over hele verden.

Siden 1979 har han med la Fura dels Baus skabt operaer og udendørs forestillinger i kæmpeformat. Deres forestillinger er præget af ønsket om at nedbryde konventioner og skabe nedværende, sensuel scenekunst ved at nedbryde barrierer mellem performere og publikum.  

Som scenograf og iscenesætter er Padrissa den mest aktive af La fura del baus' medlemmer. Han er kendt som en anarkistisk instruktør, der hele tiden skubber til grænserne for hvad teatret er og kan. Han er interesseret i at flytte tilskueren ind i centrum for forestillingen f.eks. ved at benytte nye teknologier i samspil med skuespillere, artister og teaterteknikkere. Hans forestillinger er kendetegnet ved at musikken, det visuelle og scenografien ofte spiller en lige så stor rolle som skuespillerne og artisternes fortælling.

De seneste år har han skabt en række operaer på nogle af Europas største teatre. Zimmermans Die Soldaten  (2018), Haydns Skabelsen (2017) på Oper Köln,Rossinis Le Siege de Corinthe til Rossini Opera Festival (2017), Terre Nova Landestheater Linz (2016), Elektra NorrlandsOperan (2014) Verdis Aida Arena de Verona Opera Festival (2013), Berlioz Trojanerne Valencia Opera, El Palau de les Arts Reina Sofia & Marinsky Theater (2009), Orffs Carmina Burana Quincena Musical de San Sebastian (2009), Wagners tetralogi Niebelungens ring Valencia Opera, El Palau de les Arts Reina Sofia (2007-2008). Mange af hans operaer kan opleves på turneer i Europa.

Padrissa er desuden kunstnerisk leder af The Naumon Ship et containerskib omskabt til et sejlende kunst- og kulturcenter.

Læs mere om La Fura dels Baus her: https://www.lafura.com/en/la-fura/