Emerson Moose

Emerson Moose

Korpsdanser

Født: 1995

Nationalitet:
Amerikansk

Uddannelse: Santa Cruz Ballet Theatre, Californien, 2003-12, og The Kirov Academy of Ballet, Washington, D.C., 2012-16

Karriere: Ansat som korpsdanser ved Den Kongelige Ballet i 2016

Højdepunkter fra Den Kongelige Ballets repertoire: Pas de sept’en fra Et folkesagn (August Bournonville), Spar dame (Liam Scarlett), Kameliadamen (John Neumeier), Carmen (Marcos Morau), Vertical Road (Akram Khan), Salmesymfoni (Jiří Kylián) samt Diamanter – Juveler, Tema og variationer og Nøddeknækkeren (George Balanchine) 


*********************************************************


Hvad var den første ballet du så?
Den første ballet, jeg så, var Nøddeknækkeren. Jeg var syv år, og jeg elskede ikke kun den majestætiske dans, men også den varme og magi, der var i teatret.

Hvorfor danser du? 
Jeg kan ikke huske mit liv uden dans. Jeg tror på, at det er derfor, jeg er på jorden. Dans kræver en meget stor mængde selvforståelse og en konstant selvudvikling. Når jeg træner i salene hver dag, arbejder jeg ikke kun med min dans, jeg arbejder også med mig selv som menneske. At være på teatret og at føle sig forbundet med musikken er de vigtigste grunde til, at jeg danser. Teatret har altid været som en kirke for mig, og min dag er ikke fuldendt, uden at jeg har hørt et stykke musik.

Hvorfor er ballet efter din mening stadig relevant i dag? 
Ballet som kunstform er meget kompleks. Det er en udøvende kunst – hver en forestilling er forskellig, og de specielle øjeblikke af spontanitet er altid kortvarige. Ballet er et perfekt eksempel på, hvad vi burde stræbe efter i livet; at leve hvert et sekund, som var det det sidste. Det er noget af det, jeg synes, vi som samfund tager for givet: at kunne leve i nuet. Folk, som kommer til teatret, er heldige, for de oplever på førstehånd de instinktive øjeblikke i vores bevægelseskunst.

Hvad er det, der er så specielt ved Den Kongelige Ballet?
Menneskeligheden.

Hvad er dit yndlingstrin fra træningen?
Adagio ude på gulvet, på grund af den smukke musik.

Hvem er din roomie på teatret?
Jeg deler garderobe med Mattia Santini. Vi elsker at småsnakke og høre musik, når vi gør os klar inden en forestilling.

Hvad er din livret?
Chokoladescones fra Holms Bager.

Hvor kan man finde dig på en fridag?
På et af Københavns mange brunch-steder.

Læs mere om Emerson Moose:
Instagram: @eimoose