Gisela Stille

Gisela Stille

Sopran

Sopran

Født og opvokset i Malmø, Sverige. Debuterede på Det Kgl. Teater i 1998 i Tryllefløjten.

Gisela Stille er uddannet på Operaakademiet i København, og har været medlem af solistensemblet siden 2001. Hun har bl.a. sunget Lulu i Stefan Herheims prisbelønnede opsætning af Alban Bergs opera i Oslo og Dresden. Mathilde i Guillaume Tell af Rossini på Welsh National Opera. Sophie i Rosenkavaleren på operaen i Monte Carlo. Donna Anna i Mozarts Don Giovanni ved operafestivalen i Savonlinna, og Pamina i Tryllefløjten ved operafestivalen i Bregenz.

Hvorfor er opera vigtigt?
Opera er en kunstform, hvor der er store følelser på spil. Som operapublikum bliver jeg draget af et univers, hvor menneskelige problemer og konflikter bliver belyst med så stor kraft, at jeg føler mig helt fortumlet og fuld af nye tanker bagefter. En kunstform, der kan bevæge os så dybt er super vigtig. På den måde oplever vi et fællesskab i og med, at vi alle er mennesker, der rummer så store følelser.

Det mest udsædvanlige du har oplevet på en scene?
Jeg har oplevet, at stå på en udendørs scene i hård vind og regn og synge Mozarts Tryllefløjten. Jeg blev nødt til at hviske til tenoren, at vi skulle sætte os ned for vinden tog kraftigt fat i min kåbe. Vi blev i praksis nødt til at glide ned af forhøjningen vi stod på og kravle ud fra den afsluttende scene. Den stakkels Nattens Dronning fik piskesmæld i nakken fordi hun havde en tung hovedbeklædning og havde samtidig svært ved at åbne øjnene, da hendes falske øjenvipper var tunge af regn. Det var en ret spektakulær oplevelse.

I hvilken retning skal opera udvikle sig mellem tradition og fornyelse?
Jeg synes, at opera lykkes utrolig godt med at kombinere gammelt og nyt. En del instruktører ser kun fremad, men de mest spændende forestillinger, som jeg har oplevet har forholdt sig til historikken. Den hjælper os med at forstå vores egen tid. Jeg håber, at vi fortsat vil være akustiske. Hvis vi begynder at bruge mikrofoner mister vi essensen af, hvad opera er - en liveoplevelse uden filter!

Hvem er din favoritsanger?
Anna Moffo, fordi hendes stemme er som balsam i mine ører!

Hvilken er din favoritopera?
Rosenkavaleren. Det var min første opera og tårerne løb fra start til slut

Læs mere om Gisela Stille.

Forestillinger i sæson 2022/23