Henriette Groth

Henriette Groth

Komponist og multiinstrumentalist, født 1976, uddannet pianist fra Rytmisk Musikkonservatorium i 2005.

Henriette har komponeret musik til film og teater og danseforestillinger, heriblandt Fibonacci-projekt på Teater Republique (2009), Teater GLIMTs Er du os? (2012), Jeg er ikke mine egne snørebånd værd på Det Flydende Teater (2013), Det springende punkt på Teatret ved Sorte Hest (2013), Mute Comps The conspiracy of spring, Dansehallerne (2013), The Raven på Københavns Musikteater (2013), NextDoor Projects Vi ses, Rafiq-e-man! (2017) og Landet som ikke er på Teatret ved Sorte Hest (2018).

Hun har desuden været med på en lang række CD-udgivelser bl.a.: Snow med Engkilde/Groth, Du Fugl med Henriette Groth/Lotte Anker og This is it med Nana Jacobi.

Derudover har hun turneret internationalt og optrådt på koncertsteder, teatre og festivaler i Sverige, Norge, Grønland, Frankrig, Polen, Brasilien og Kina.

Hun har komponeret ny musik til flere forskellige ensembler bl.a. Athelas Sinfonietta Copenhagen og Århus Sinfonietta, og hun var en del af HUN SOLOs improvisationsgruppe ved det store Extravaganza-show på Forbrændingen i 2019.