Paolo Carignani

Paolo Carignani

Dirigent

Italienske Paolo Carignani er 1. gæstedirigent for Det Kongelige Kapel. Han er et kendt ansigt på Det Kongelige Teater og har dirigeret Det Kongelige Kapel ved flere lejligheder. Han er 1. gæstedirigent fra sæsonen 2021/22 og tre år frem for Det Kongelige Kapel.

I sæson 2023/2024 dirigerer Paolo Carignani Verdis Aida, Puccinis Madame Butterfly og Wagners Tristan og Isolde på Det Kongelige Teater.

Paolo er fra Milano, hvor han dimitterede fra Guiseppe Verdi Konservatoriet i komposition, klaver og orgel. Han har dirigeret i mange italienske operahuse og i flere af de mest prestigefyldte, internationale huse som Wiener Staatsoper, The Met i New York, Bayerischers Staatsoper, Staatsoper Berlin og Deutsche Oper Berlin. Hans symfoniske repertoire har ført til samarbejder med Münichner Philharmoniker, Detroit Symphony Orchestra, Nederlands Radio Symphony, Göteborgs Symfoniker og mange andre.

Fra 1999 - 2008 var Paolo Carignani GMD ved Oper Frankfurt. I 2018/2019 debuterede han på Teatro alla Scala i en ny produktion af Cherubinis Ali Baba og de 40 røvere og Verdis Maskeballet ved Bolshoj Teatret.

Foto: Robert Fischer