Victoria Behr

Victoria Behr

Kostumedesigner

Født 1979

Victoria Behr er uddannet kostumedesigner fra Hochschule für angewandte Wissenschaften i Hamburg og indledte sin karriere som assistent ved Schauspielhaus Bochum og Schauspielhaus Zürich.
Siden 2008 har hun som freelancer etableret sig som en af sin generations store kostumedesignere med opgaver på en lang række store teatre og operahuse dels i Tyskland, dels i Schweiz, Østrig, England og Danmark.

Victoria Behr er stærkt inspireret af modeskabere som Vivienne Westwood, Alexander McQueen og John Galliano, og selv om hun også mestrer kunsten at dæmpe sig ned, dyrker hun ofte det vilde, ekspressive kæmpekostume i pangfarver og gigantparykker af nærmest alpint tilsnit. Tidligt i sin karriere indledte hun et nært samarbejde med instruktør Herbert Fritsch og bidrog stærkt til Murmel Murmels succes med sine fabelagtigt fortællende kostumer. Og for sit bidrag til Fritsch' Nora, Den spanske flue, Ohne Titel Nr. 1 og derdiemann blev hun hædret som årets kostumedesigner flere år i træk af det toneangivende tyske teatertidsskrift Theater Heute, ligesom operatidsskriftet Opernwelt på lignende vis hædrede hende for kostumerne til hans Frau Luna og Peter Eötvös' Tre søstre.

Victoria Behr har desuden samarbejdet med instruktører som Niklaus Helbling, Jan Bosse, Peter Carp, Matthias Hartmann og Marcus Lobbes. Og sammen med den australske instruktør Benedict Andrews skabte hun for nogle år siden en spændende aktualiseret opsætning af Omstigning til paradis på The Young Vic i London - et eksempel på, hvordan hun afstod fra egne designs, men købte hverdagstøj i almindelige butikker. Samarbejdet med Benedict Andrews fortsatte i øvrigt på Det Kongelige Teater tidligere i år, hvor hun skabte kostumer til hans iscenesættelse af Macbeth på Operaen.