Kongelig sommerballet 2018

Sommeren står i ballettens tegn, og Den Kongelige Ballet besøger i år fem byer mellem den 11. og 15. juni. Pak picnickurven og få en unik gratis oplevelse fem steder i landet.

Når den stort anlagte Balletfestival slutter på Gamle Scene i København, pakker Den Kongelige Ballet tåspidsskoene og drager ud i landet til Kongelig sommerballet.

”Ballet er for alle, for dans er en urkraft, som alle kan mærke og intuitivt forstår. Alle kan danse,” siger balletmester Nikolaj Hübbe. ”Nogen kun med gardinerne godt trukket ned, andre mest til fester. Og så nogle få udvalgte, der danser professionelt i kunstens Champions League. Mænd og kvinder som blandt andet er ansat i Den Kongelige Ballet, og som har perfektioneret kroppens bevægelser til den største kunst. De er stjerner. De er blevet ved med at udleve den trang til at danse, som vi alle kender.”

Måske er det derfor, Kongelig sommerballet år efter år trækker titusinder af danskere til de gratis balletforestillinger under åben himmel. Scenen bliver bygget op om eftermiddagen, og om aftenen viser en gruppe dansere uddrag fra ballettens forestillinger i smukke lokale naturomgivelser. Kongelig sommerballet besøger i år fem danske byer fra den 11.-15. juni, så pak picnickurven og nyd en sommeraften i selskab med Den Kongelige Ballet.

NB! I tilfælde af regnvejr aflyser vi først i sidste øjeblik inden forestillingsstart.

Spillesteder:

Sommerballet gæster i 2018 følgende byer:

11.06.18 kl. 19.00: Byparken, Korsør

12.06.18 kl. 19.00: Indelukket, Silkeborg

13.06.18 kl. 19.00: Lønborggaard, Tarm

14.06.18 kl. 19.00: Sønderborg Slot

15.06.18 kl. 19.00: Den Grønne, Nyborg

 

Det Kongelige Teater vil gerne sige tak til:

Korsør: Korsør Erhvervsforening, Korsør Turistråd, Slagelse Kommune og Korsør Kulturhus

Silkeborg: Silkeborg Kommune

Tarm: Ringkøbing-Skjern Kommune, Løngborggaard, Ac-Eltekniq, Bjerg VVS, Kjær’s Tømrer & Snedker, Vandteknik Vest, Hotel Smedegaarden, Linka Energy og Uhrenholt

Sønderborg: Sønderborg Kommune og Sønderborg Slot

Nyborg: Kulturregion Fyn og Nyborg Kommune


uden pause11.06.2018 - 24.06.2018